MODUS maakt nieuwbouw betaalbaar

Onder de noemer ‘MODUS by Huyzentruyt’ is Woningbouw Huyzentruyt , dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie,al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van zeer betaalbare nieuwbouwwoningen. Het MODUS-woonconcept werd ontworpen door de specialisten van het Expert Center van Woningbouw Huyzentruyt en is een antwoord op de acute vraag van steeds meer mensen naar een betaalbare nieuwbouwwoning.

‘Met de MODUS-woningen willen we een nieuw publiek bereiken’, zegt Joris Ockier, CEO van Groep H. ‘We stellen vast dat een toenemende groep mensen uit de boot valt wat het huidige marktaanbod aan koop- en vooral nieuwbouwwoningen betreft. Een budget van 180 à 200.000 euro all-in is voor veel gezinnen een kritische grens. Ons MODUS-wooncconept is een pasklaar antwoord op een acute vraag uit de markt. Het biedt een hedendaagse, kwalitatieve en volwaardige nieuwbouwwoning voor een prijs waarvoor je amper een -vaak verouderde- rijwoning kan vinden.’

Modus woningen

Met de MODUS-woningen mikt Woningbouw Huyzentruyt op een breed publiek en verschillende leeftijdscategorieën. ‘Starters en jonge gezinnen, singles met en zonder kids, nieuw samengestelde gezinnen... De woningen zijn ook een leuk alternatief voor wie houdt van sociaal contact en liever niet in een appartement gaat wonen’, aldus Joris Ockier.

Er werd gekozen voor een budgetvriendelijke architectuur, die toch voldoende creatieve aspecten bevat om aan elk van de woningen een eigen, specifiek karakter te geven. Veel aandacht ging ook naar verantwoord energieverbruik. De grondoppervlaktes gaan idealiter van 170 tot 250 m². De prijzen variëren van gemiddeld €180.000 tot €200.000, alle kosten inbegrepen (grond + woning + alle kosten).


De troeven op een rijtje

  • Nieuwbouw

Geen renovatiewerken waaraan geen einde lijkt te komen. Geen jarenlang wonen op een bouwwerf. Een MODUS-woning is een duurzame en moderne nieuwbouwwoning, opgetrokken met hoogwaardige materialen en technieken.

  • Moderne architectuur

MODUS staat voor gevarieerde woningontwerpen en een verzorgde afwerking. Grote glaspartijen zorgen voor een optimale lichtinval. Binnen en buiten vloeien naadloos in elkaar over.

  • Betaalbaar wonen

Een MODUS-woning is een volwaardige woning aan een uitzonderlijk scherpe prijs. Zo word je nieuwe woning geen jarenlange zware last om te dragen, en hou je voldoende centen over voor andere fijne dingen in het leven.

  • Gemiddeld 100 m² woonoppervlakte

Elke beschikbare vierkante meter woonruimte wordt benut. Met een gemiddelde bewoonbare oppervlakte van +/- 100m² is de woonruimte van een MODUS-woning vergelijkbaar met die van de gemiddelde gezinswoning.

  • Indeling volgens de wensen van de klant

De MODUS-woning wordt opgetrokken volgens het loftprincipe. Doordat er binnenin het woonvolume geen dragende muren zijn, zijn de indelingsmogelijkheden quasi onbeperkt. Je kan je woning indelen zoals je dat zelf wel.

  • Duurzame materialen

Voor de MODUS-woning werd een uitgebalanceerde materialenkeuze gemaakt, degelijk en goed op elkaar afgestemd. En met alle aandacht voor een optimale verhouding prijs/kwaliteit.

  • Energiezuinig

Een doordacht bouwsysteem, degelijke materialen en een hoogwaardige uitvoering zorgen ervoor dat je kan besparen op je energiefactuur.

  • Boeiende mix

MODUS-woningen zijn geschakelde woningen die gebouwd worden in verkavelingen. Variatie en een boeiende mix van bewoners zorgen voor een aangename woon- en leefomgeving met veel sociaal contact.

Uiteraard zijn de regio en de omgevingsfactoren bepalend voor de grondprijs, die op zijn beurt de totaalprijs zal beïnvloeden. Een Modus-woning in een stedelijke omgeving zal om die reden iets duurder uitvallen dan dezelfde woning aan de rand van een plattelandsgemeente.

Voor meer info over de Modus-bouwprojecten: bel naar 056 736 736, surf maar www.huyzentruyt.be/modus,

of

bezoek Woningbouw Huyzentruyt op Batibouw hal 5 stand 515 (van 1 t.e.m. 11 maart).


Modus Heule