Batibouw nieuws:

batibouw 2014 Betaalbaar wonen
Dit brengt ons naadloos bij het tweede thema van BATIBOUW 2014: betaalbaar wonen. Investeringen in groener en duurzamer (ver)bouwen zijn ongetwijfeld een verstandige keuze. Betere isolatie en meer hernieuwbare energie zijn op termijn een goede zaak voor de portefeuille én voor het milieu. Maar wat met de basisinvestering? Verstandige fiscale stimulansen – waaronder een vernieuwde of aangepaste woonbonus – hebben hier een cruciale rol te spelen.

De hele bouwsector – en bij uitbreiding dus de hele economie – vraagt hierover na de verkiezingen van 2014 zo snel mogelijk meer duidelijkheid. Geert Maes drukte dan ook de hoop uit dat BATIBOUW opnieuw zijn rol als katalysator kan vervullen.
Naast een intelligente fiscaliteit zijn er echter nog andere mogelijkheden om de betaalbaarheid te vrijwaren. Als men de Belg de keuze zou laten, dan zou die met absolute meerderheid voor een vrijstaande bebouwing kiezen.
Omdat deze droom nu steeds vaker op de realiteit botst, gaan we anders wonen: hoogbouw krijgt de wind in de zeilen en er wordt steeds meer aan collectief wonen gedaan. Bovendien nemen renovatie en hernieuwbouw steeds meer de maat van nieuwbouw.

batibouw 2014 data en openingsuren

DATA OPENINGSUREN
Praktische informatie
Tickets zijn te bekomen via de website www.batibouw.com. De barcode op de online gekochte tickets kan door exposanten worden gescand, wat het makkelijker maakt om contactgegevens door te geven.
Plaats: Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel Openingsuren en –dagen:
Professionele dagen: Donderdag 20 februari 2014 van 10u00 tot 18u30
Vrijdag 21 februari 2014 van 10u00 tot 21u00 (nocturne)
Groot Publiek:
Van zaterdag 22 februari tot en met zondag 2 maart 2014 van 10u00 tot 18u30
Donderdag 27 februari van 10u00 tot 23u00 (nocturne)
Paleizen: Alle paleizen
Inkomprijs: Groot Publiek: € 12 / dag (of gratis op uitnodiging exposant), kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen € 6 /dag, gratis voor kinderen jonger dan 6. Te bestellen via www.batibouw.com
Vaklui: € 40 (of gratis op uitnodiging van een exposant). De vaklui krijgen een badge die hen toegang verschaft op donderdag 20 februari én vrijdag 21 februari of, indien de badge niet tijdens de professionele dagen wordt gebruikt, één groot publieksdag naar keuze.
Combitickets verkrijgbaar met NMBS (B-Dagtrip), vanuit eender welk Belgisch station. Vanaf laagste tarief: € 6 (tarief afhankelijk van de afstand en de leeftijd).

Op Batibouw stelt FACQ de allernieuwste badkamertrends voor

Modulair meubilair, dé trend van het moment
Modulair meubilair biedt een antwoord op het verlangen om de badkamer te personaliseren. Modulair is dé trend van het moment en maakt het mogelijk om allerlei soorten elementen met elkaar te combineren en een badkamer in te richten die volledig is afgestemd op de eigen smaak. In dit kader werd de collectie van modulaire meubels Progetto gecreëerd met het design en de kwaliteit van Inda. Het betreft een compleet gamma van meubels en aanvullende elementen “op maat” waarmee een uniek badkamerproject kan worden gerealiseerd. Lees meer...


De WC-douche nu ook bij ons

Niets is hygiënischer, natuurlijker en meer verfrissend dan zich met water te wassen. In Azië is de cultuur van de “douche-WC” al heel lang heel normaal en ook steeds meer Europese mensen hebben dit op reis leren kennen en waarderen en willen het natuurlijk reinigende comfort niet meer missen. Daarom creëerde Duravit samen met designer Philippe Starck de douche-WC “SensoWash Starck”, een design WC uitgerust met mini douche en een afstandsbediening, voor een perfecte hygiëne. Lees meer...Actueel design aan een toegankelijke prijs
Duravit ontstond « Ketho », een volledig nieuwe meubelgamma met 44 sobere, elegante elementen. De Ketho collectie is actueel design aan een toegankelijke prijs. Lees meer...
Première in de keuken: Philippe Starck ontwerpt voor het eerst een keukenspoelbak

Voor het eerst heeft de Franse designer Philippe Starck zich gefocust op de spoelbak. Servies afwassen, groenten wassen, kookwater afgieten - de spoelbak is een centrale werkplek in de keuken en stelt hoge eisen aan de kwaliteit en functionaliteit. Hier mag uitstekend design niet ontbreken. Zo ontwierp hij de spoelbak Starck K, die de glans van de grondstof keramiek benut en hem een nieuwe uitstraling geeft, esthetisch, helder en functioneel. Lees meer...


Design voor iedereen
Ideal Standard “Connect” is een collectie van badkameroplossingen met innovatieve opbergsystemen en stijlvolle accessoires, ontworpen door de bekroonde Britse ontwerper Robin Levien. De collectie omvat onderling combineerbare elementen, ontworpen rond drie verschillende vormen van wastafels (Sphere, Cube of Arc), die samen een naadloze, uiterst kwalitatieve look bieden voor een betaalbare prijs. Lees meer...

DAIKIN op Batibouw 2011: een oplossing op maat voor de regeling van het binnenklimaat
DAIKIN staat wereldwijd bekend voor zijn expertise in klimaatregeling, en dit zowel voor residentiële applicaties als voor grotere commerciële en industriële ruimtes. Al meer dan vijftig jaar is DAIKIN dé specialist in warmtepompen, die instaan voor 90% van de verkoop van het merk.

Op Batibouw 2011 zal de bezoeker merken dat DAIKIN voortdurend blijft innoveren. Naast een aantal nieuwe toepassingen van de lucht-water warmtepomptechnologie, worden op Batibouw ook gloednieuwe producten uit het lucht-lucht gamma voorgesteld. Kenmerkende kwaliteiten van alle innovaties zijn energiezuinigheid, esthetiek en comfort.

De zwembaden- en afdekkingsfabrikant LPW Corporate stelt zijn Batibouwnieuwigheden voor

Op Batibouw stelt de zwembadspecialist LPW Corporate twee nieuwigheden voor:

Het "Z.K 12-03" zwemkanaal heeft trendy nieuwe afmetingen: 12m x 3,40m x 1m50. Daardoor zal dit monoblok zwembad tot z’n recht komen in zowel tuinen met een modern design als in kleinere ruimtes.De Covrex polyester bodembak laat aan iedereen die een zwembad zonder afdekking had toe om nu ook van de vele voordelen van de automatische zwembadafdekkingen van Covrex® te genieten. Ze hoeven hiervoor niet aan zwem- of terrasoppervlak in te boeten.

 

Op Batibouw 2011 stelt Biospeedhome ISOfutur voor, een nieuw dakisolatiepaneel

Biospeedhome, het Waalse bouwbedrijf dat dit jaar haar 20e verjaardag viert en nog volop aan het groeien is, neemt in 2011 voor de eerste keer deel aan Batibouw. Tijdens haar deelname zal deze specialist in de houtconstructie onder meer haar nieuwe dakisolatiepaneel ISOfutur voorstellen. ISOfutur verenigt het gemak en de snelheid van een prefab vakzoldering met het aanpassingsvermogen en de moduleerbaarheid van maatwerk. De vakken zijn speciaal ontworpen voor de dakbouw van gebouwen met een laag energieverbruik of passiefbouw.

BATIBOUW licht tipje van de sluier op tijdens Building Lunch
Terwijl buiten de eerste sneeuw voor een sfeervol decor zorgde, verzamelden op dinsdag 30 november partners, exposanten en vakgenoten uit de bouw-, interieur- en renovatiewereld in de Salons De Romree in Grimbergen. Tijdens de dertiende BATIBOUW Building Lunch kregen zij in avant-première de thema’s van BATIBOUW 2011 te horen. Daarnaast gaven Michael Arens en Toon Vermeir een boeiende uiteenzetting over de “E-Cube”, een toekomstige blikvanger op BATIBOUW. De aanwezigheid van de E-Cube op BATIBOUW zal geen enkele bezoeker ontgaan. De E-Cube is een realisatie van een groep architectuurstudenten van de Universiteit Gent. Het project is de enige Europese finalist van de prestigieuze US Solar Decathlon, een wedstrijd voor het ontwerp en de bouw van een kosteneffectieve, energie-efficiënte en aantrekkelijke woning op zonne-energie. De finale wordt in het najaar van 2011 beslecht in Washington D.C., maar Geert Maes, algemeen directeur van BATIBOUW-organisator FISA, toonde zich nu al trots op de creativiteit en inventiviteit van onze landgenoten. De E-Cube zal dan ook elke dag van de beurs present zijn in de Patio. Geert Maes informeerde het publiek eveneens met enthousiasme over de thema’s. Het eerste wordt licht, verlichting en domotica. De evolutie naar energievriendelijke alternatieven voor de gloeilamp, denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting, heeft zeker een positieve invloed op de creatieve geest van de lichtontwerpers. Zo zien we dat armaturen steeds meer heuse designobjecten worden. Het is ook niet langer ongewoon dat bij een verbouwing of bij nieuwbouw domotica wordt geïntegreerd. Computergestuurde technologie zorgt hierbij voor een tot nu toe ongekende graad van automatisering. In Paleis 9 kan de bezoeker van BATIBOUW hierover alles ontdekken. Het tweede thema is energieneutraal bouwen. De Europese Unie wil dat alle nieuwe woningen, kantoorgebouwen en fabrieken vanaf 2021 energieneutraal zijn. De energie die ze verbruiken, moeten ze dus zelf produceren. Deze nieuwe regelgevingen zetten aan tot reflectie: zal nieuwbouw onbetaalbaar worden? Kunnen architecten en aannemers, maar ook particulieren, al deze ontwikkelingen nog volgen? Waar zit bijvoorbeeld precies het verschil tussen energieneutraal en passief? En wat met een lage energiewoning? Deze vragen worden op BATIBOUW beantwoord. In Paleis 4 (isolatie), Paleis 10 (hernieuwbare energie) en Paleis 12 (verwarming) kan men een overzicht krijgen van wat de markt zoal in aanbieding heeft. Het derde thema, energie-efficiënt renoveren, sluit hier perfect bij aan. Een bestaande woning energiezuinig maken is zeker mogelijk, maar kan het goedkoper dan bij nieuwbouw? Belangrijk is alvast aandacht voor de juiste materialen en de nieuwste technieken. Ook hier zullen Paleis 4, Paleis 10 en Paleis 12 een schat aan informatie bieden. BATIBOUW, de grootste en belangrijkste beurs van België in de bouw-, renovatie- en woonsector, vindt dit jaar plaats van donderdag 24 februari tot en met zondag 6 maart 2011.

Nieuwe openingsuren BATIBOUW helpen verkeersdrukte omzeilen

Van donderdag 24 februari tot en met zondag 6 maart 2011 opent BATIBOUW, de grootste en belangrijkste beurs van het land in de bouw-, renovatie- en woonsector, opnieuw de deuren. Mede op aansturen van het BATIBOUW exposantencomité wijzigt beursorganisator FISA de openingsuren voor deze 52ste editie.

Op weekdagen openen de deuren van BATIBOUW een uur later en blijven ze ook een uur langer open voor het grote publiek, namelijk van 11u00 tot 19u30.

Door deze beslissing, die unaniem werd goedgekeurd door het exposantencomité, zal het eenvoudiger worden om de Brusselse spits te vermijden én kunnen de bezoekers van BATIBOUW ’s avonds langer genieten van alles wat de beurs te bieden heeft.

Op zaterdag en zondag blijven de openingsuren ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, dus van 10u00 tot 18u30. Ook wat betreft de professionele dagen verandert er niets. Zij vinden plaats op donderdag 24 februari van 10u00 tot 18u30 en op vrijdag 25 februari van 10u00 tot 21u00.

De nocturne voor het grote publiek op donderdagavond wordt wegens groot succes herhaald. Op donderdag 3 maart blijft de beurs dan ook open tot 23u00.