Haarden en - kachels aangesloten op centrale verwarming:

Ttrends op het vlak van haarden en kachels, aangesloten op centrale verwarming.


DDG is fabrikant van haarden en kachels, aangesloten op centrale verwarming met behulp van de DDG-hydroconvertor. Elk toestel verbrandt alle vaste brandstoffen, van steenkool tot hout, futurex en cokes. De cv-haard levert voldoende vermogen – 12 tot 58 kW (op aanvraag ook tot 70 kW) – voor de verwarming van de hele woning: rechtstreeks aangesloten op de radiatoren, vloerverwarming, boiler voor sanitair warm water, zonneboiler, … of op de (bestaande) centrale verwarmingsketel gekoppeld, ofwel met een buffervat aan het warmtepompcircuit gelinkt. Dit alles met behoud van het regelcomfort.


haard zonder buffervat

haard met buffervat

Dankzij een speciale roestvrij stalen warmtewisselaar, bekomt men een rendement van meer dan 80% en tegelijk hebben de nieuwe toestellen minder dan 0,3% CO-uitstoot. Het toestel geeft een deel van de verbrandingswarmte via straling af aan de woonkamer. Door de vuurhaard loopt er een warmtespiraal, die de rest van de warmte recupereert. Het water in de spiraal warmt op en stroomt naar de radiatoren (of vloerverwarming, sanitair warm water, (zonne-)boilers, zwembadverwarming, …) in andere vertrekken. Via een aquastaat past de DDG-hydroconvertor zich automatisch aan de brandstof en het warmteverbruik van de woning aan. De veiligheid wordt onder meer gewaarborgd door een overdrukventiel met automatisch watervulsysteem en door het feit dat de aanvoerlucht indien nodig kan worden afgesloten.

.

Het productgamma van DDG

De DDG-haard ziet eruit als een gewone haard, maar is dankzij zijn baanbrekend verbrandingssysteem op hoge temperaturen tegelijk milieuvriendelijk en superefficiënt. De DDG-haarden of -kachels zijn geschikt voor elke vaste brandstof en werken geruisloos en stofvrij. De verbranding verloopt uitermate zuinig. DDG levert een uitgebreid gamma kachels en inbouwhaarden in diverse stijlen, voor elk interieur en naar ieders smaak. Elke haard kan op bestelling (na een 6-tal weken) worden vervaardigd volgens de specifieke situatie en de persoonlijke wensen van de klant. De haarden zijn stuk voor stuk technologische en esthetische hoogstandjes, worden artisanaal vervaardigd en kennen een levensduur van minstens 20 à 30 jaar. Door de besparing van aardolie of aardgas betaalt de investering zichzelf binnen een termijn van 2 à 3 jaar terug.

 

De F-reeks (voorzetkachel en inbouwhaard) De F-reeks omvat het basismodel sinds vele jaren, beschikbaar tot de hoogste vermogens (23-58 kW), met strak design, optimale prijs/kwaliteit. De houtblokbreedte binnenzijde meet minimaal 60 cm en kan ook worden geopteerd voor een extra houtvak onderaan (normaal 30 cm). Mooie voorbeelden zijn de F45 doorkijk en de F40S hoek inbouw (foto onder).

F40S houtkachel
 

Largo (inbouwhaard)

Largo is een design model, in extra brede uitvoering (bijna 1400 mm breed). Ze bestaat standaard met een omhoogschuivende deur.

Largo inbouwhaard

 

Eco-reeks met ‘Eco’ en ‘Eco Planus’ (voorzetkachel en inbouwhaard)

NIEUW Dit zijn revolutionaire toestellen (met of zonder houtvak), die een mooie esthetiek (gebogen of vlak front) met uitstekende uitstootwaarden in de rookgassen koppelen. Belangrijkste innovaties zijn de verbeterde verbranding op hoge temperatuur (reflecterend glas en wandisolatie). Voor het eerst een uitvoering (compacte en vaak goed geïsoleerde woningbouw) met gereduceerd vermogen: nominaal 6kW straling /12kW waterzijdig, 18 kW totaal dus, met toch pieken tot 25 kW indien nodig!

Eco voorzetkachel
 
Maatwerk mogelijk! Doordat alle modellen artisanaal en op maat worden gemaakt, zijn bij DDG de mogelijkheden qua vermogen en design (verbreed, verhoogd, doorkijk, hoekbeglazing, assen naar de kelder, …) praktisch eindeloos! Wie een offerte op maat wenst, kan eenvoudigweg met DDG contact opnemen.

Nieuw op Batibouw: de ECO-PLANUS

De ECO-PLANUS van DDG is een voorloper op de algemene trend in Europa naar milieuvriendelijke verwarming van kleinere, compacte en beter geïsoleerde woningen. “Het principe is eenvoudig. In een houtkachel wordt een spiraal aangebracht. Dat systeem sluit je aan op de waterleiding van de centrale verwarming. Zo verwarm je met een kachel of haard een volledige woning. En het gezellige vlammenspel, dat krijg je er gratis bij.” vertelt ingenieur en zaakvoerder Daniël De Glas.

Eco-Planus voorzetkachel

Rendement van hoger dan 80 procent

De ECO-PLANUS is eenvoudig en tegelijk goed doordacht. Deze cv-haarden branden standaard op hout, een hernieuwbare ecologische brandstof, maar indien gewenst zijn er ook modellen die met steenkool, cokes of futurex verwarmen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende types afhankelijk van de decoratieve wensen van de klant en de mogelijkheden van de ruimte.

Met de ECO-PLANUS is er geen warmteverlies en dus ook geen energieverspilling. Door de hogere verbrandingstemperatuur haalt deze hydroconvertor een rendement dat hoger dan 80 procent ligt. De kachel verdeelt de warmte optimaal tussen directe stralingswarmte (1/3de) en de warmte voor de centrale verwarming (2/3de).

Kenmerken:

totaal nom.vermogen: 10,4 – 18 kW
straling (1/3): 4,1 – 6 kW / waterzijdig (2/3): 6,3 – 12 kW
mooi design / strak voorfront
sterk geïsoleerd in de dubbele wand
hogere verbrandingstemperaturen en optimale recuperatie met 4 lagen spiralen bovenaan. Dit resulteert in uitstekende emissiewaarden en rendementen.
Afmetingen: B 560 x H 1085 x D 478 mm (maatwerk mogelijk)
Belgische prijs: € 3950 (excl. toebehoren en BTW) brutoprijs