de 24e editie van bis, dé bouwbeurs, van 6 tem 14 oktober 2012

bis 2012, dé bouwbeurs 
6 tot 14 oktober – Flanders expo 


Het bouw- en immosalon, beter bekend als bis, dé bouwbeurs, is aan zijn 24ste editie toe en verwacht ook dit jaar weer 80.000 bezoekers voor de meer dan 500 exposanten in de hallen van Flanders expo! 

Inrichten of renoveren?

Er worden in Vlaanderen al sinds enkele jaren (veel) meer woningen gerenoveerd dan er nieuwe gebouwd worden. Voor grote of kleine verbouwingswerken, of voor het (her-)inrichten van je keuken, badkamer, zolder of tuin is er tussen 6 en 14 oktober één plaats waar je alles wat je nodig hebt samen kan vinden: de bisbeurs! Wil je een nieuwe tegel-, parket- of laminaatvloer? Andere deurkrukken of kranen laten plaatsen? De muren van de slaapkamers opfrissen? Nieuwe verlichting in de living? Eén adres: bis in Flanders expo! Op bis vind je niet alleen alle bouwmaterialen, -producten en -technieken maar ook de vakmensen en specialisten die ze kunnen installeren. Bakstenen, hout, parket, trappen, badkamers, keukens, verwarming, elektrische installaties ... Een volledige lijst vind je op www.bisbeurs.be

 


Bouwen of kopen?

Uiteraard blijft bis ook dé belangrijkste afspraak voor wie een nieuwe woning wil bouwen of een bestaand vastgoed kopen. Op bis vind je 9 dagen lang in één hal alle belangrijke aannemers, woningbouwbedrijven, makelaars, bouwpromotoren, projectontwikkelaars én de grootste immobiliënwebsites.


3 themahallen 

Je kan op bis zoals steeds weer terecht in verscheidene themahallen. In hal 3 is een helft voorbehouden voor advies, de andere helft voor sanitair; hal 5 is de immohal en design@bisvind je opnieuw in hal 7.

hal 3
NOG meer gratis professioneel bouwadvies 

Een van de grote trekpleisters van bis 2012: advies@bis.
Alle (ver)bouwers zitten met veel vragen waar ze vaak moeilijk een duidelijk, correct en objectief antwoord op krijgen. Zelfs het eenvoudigste (ver)bouwproject wordt immers steeds ingewikkelder. Ieder jaar komen er nieuwe regels en verplichtingen bij of veranderen de bestaande. En telkens weer komen er nieuwe producten, materialen en technologiën op de markt. bis helpt de bezoekers een antwoord te vinden op al hun vragen met advies@biswaarvoor een groot deel van hal 3 wordt gereserveerd. Een tiental specialisten zal daar advies geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hierbij staat dus niet de verkoop centraal maar wel degelijk het goede, objectieve advies.

Dit jaar werken voor het eerst ook de FOD Economie, de FOD Financiën en het Vlaams Energieagentschap (VEA) - 1700 hieraan mee.
De andere deelnemers aan de adviesstand zijn: Blum/Van Hoecke (de ideale keukenopstelling), BNP Paribas Fortis (woonkredieten), Legrand Group (elektriciteit, domotica), de Orde van Architecten, Sax Sanitair (badkamers), Vaillant (verwarming en warmwaterproductie), het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, voor technische vragen), Zehnder - J.E. StorkAir (ventilatie).
Iedereen met vragen kan via de website www.bisbeurs.be een afspraak maken met de specialist van zijn of haar keuze. Vanaf 7 september gaat deze module online.

hal 3
Bijzonder populair: sanitair 

Wie zijn badkamer grondig onder handen wil nemen, moet tussen 6 en 14 oktober minstens één keer in hal 3 van bis langskomen! Meer dan de helft van die hal staat eens te meer volledig in het teken van het sanitair. Je vindt hier alle topmerken en een compleet aanbod aan badkamers en verwarming: ketels, douches, toiletten, kranen en badkamermeubels in de nieuwste materialen en ontwerpen.

hal 5 
immo@bis

Alle belangrijke spelers uit de immosector - vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars, bedrijven die sleutel-op-de-deur bouwen ... - vind je op bis samen in één hal. Op enkele uren tijd krijg je daardoor een goed beeld van wat de markt te bieden heeft. Met meer dan 40 makelaars en promotoren vind je hier ongetwijfeld het huis of appartement waar je al zo lang van droomde. Ook de belangrijkste immobiliënwebsites zijn hier aanwezig en de Confederatie van Immobiliënberoepen van België (CIB), de beroepsvereniging van vastgoedmakelaars in België, heeft hier ook haar stand. Iedereen die vragen heeft over de aan- of verkoop, huur- of verhuur of de bouw van een woning kan hier terecht. Hier kom je ook te weten welke makelaar lid is van CIB en wat zijn specialiteit is. 

hal 7 
exclusieve inspiratie: design@bis 

Ieder jaar opnieuw is design@bis in hal 7, één van de stijlvolste plekken van de bisbeurs. Hier, kan je inspiratie opdoen voor een nieuwe woonomgeving met het accent op design, vormgeving en (interieur)architectuur. Het aanbod gaat van woningbouw, over keukens, wandkasten, vloeren en domotica tot tuinarchitectuur en verlichting. Voor meer informatie rond de deelnemers van de designhal tijdens bis: www.designbis.be.


Nieuwe partner van bis: de Provincie West-Vlaanderen 

Na de Stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen schaart nu ook de provincie West-Vlaanderen zich voor 100% achter bis! Beide provincies zullen een gezamenlijke stand bemannen van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen in hal 1. Je kan hier terecht voor gratis duurzaam bouwadvies. Ook de stand van de Stad Gent bevindt zich in hal 1. Daar zal men je, zoals vorig jaar, bewijzen hoe leuk wonen in de stad wel kan zijn. 


Mijn Huis Mijn Architect

De bisbeurs ondersteunt vanaf dit jaar ook de organisatie ‘Mijn Huis Mijn Architect’, het bekende openhuizenweekend van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad.
Voor kandidaat-(ver)bouwers is ‘Mijn Huis Mijn Architect’, dat dit jaar plaatsvindt op 29 en 30 september, een uitgelezen kans om even binnen te gluren in recent gebouwde woningen, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Zo kunnen zij de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer ontdekken. De ideale kans om inpiratie op te doen …
Vanaf begin september kan u alle deelnemende projecten ontdekken in het inspiratieboek en op de website www.mhma.be.
Tijdens de bisbeurs kunnen de bezoekers, op de stand van ‘Mijn Huis Mijn Architect’ in hal 1, in het inspiratieboek bladeren en dat desgewenst kopen. 


bis architectuurwedstrijd: ‘wonen & werken’


In samenwerking met de Orde van Architecten organiseerde bis voor het vierde opeenvolgende jaar een architectuurwedstrijd. Het thema van 2012 was: ‘Wonen en werken’.
De architecten werden uitgenodigd projecten in te sturen die recent werden gerealiseerd en waarbij wonen en werken op een architecturaal geslaagde manier gecombineerd werden. Het mocht gaan om een nieuwbouwproject of om een renovatie, om een groot of een klein budget, in de stad, de groene rand of op het platteland.

Trendy thema

De respons was dit jaar verrassend groot: bijna 50 projecten! Het thema ‘Wonen en werken’ sprak duidelijk heel wat architecten en architectenbureaus aan.

5 laureaten

De 5 geselecteerde projecten worden tijdens bis tentoongesteld in hal 1, direct voorbij de ingang.
Nacht van bis Na de bijzonder succesrijke editie van vorig jaar, wordt de feestelijke “Nacht van bis” ook dit jaar op vrijdagavond georganiseerd (12 oktober), van 18 tot 23u. De exposanten verwennen hun gasten die avond met lekkere hapjes en drankjes terwijl iedereen kan genieten van ontspannende livemuziek gebracht door diverse groepjes en orkesten. 


Online tickets met korting 

Ook dit jaar kan je via www.bisbeurs.be op voorhand je ticket(s) voor bis bestellen. Je betaalt dan maar 7 euro i.p.v. 10 euro!


Nieuw: verwen jezelf met een exclusief VIP@bis-pakket!

Via www.bisbeurs.be kan je vanaf dit jaar een vip@bispakket bestellen met o.a. twee toegangskaarten, een parkeerplaats dichtbij de ingang, een gepriviligieerde ingang (geen wachtrijen), een abonnement op beter bouwen & verbouwen, en nog veel meer. 

Praktische informatie

Van zaterdag 6 oktober tot en met zondag 14 oktober 2012 
Flanders expo, Maaltekouter 1, 9051, Gent 
Week: 13 – 18u30 
Weekend: 10 - 18u30 
Vrijdag 12 oktober: 13 - 23u00 (Nacht van bis) 

info@bisbeurs.be 
www.bisbeurs.be 

Bezoekersinfo: +32(0)9 241 92 11