Kubieke meter berekenen. (m³)

Het volume berekenen in m³ is niet zo moeilijk, De kubieke meter (symbool m³) is een inhoudsmaat en komt overeen met de inhoud van een kubus van 1 meter lang, breed en hoog. 1 m³ of kubieke meter komt overeen met 1000 dm³ of 1000 liter. 1 kubieke meter is ook gelijk aan 1.000.000 kubieke centimeter.

In de volksmond wordt vaak de term kuub gebruikt. Zo kan er sprake zijn van een vaste en een losgestorte kuub hout. Met een vaste kuub wordt de hoeveelheid hout in ongekloofde toestand aangeduid. Met een losse kuub een hoeveelheid gezaagd en gekloofd hout. Anders dan bij water en gas is de afmeting van een gekloofde of gezaagde kuub hout 1,2 × 1 × 1 meter. Een kuub gestapeld hout wordt 'stère' genoemd. Ook voor beton te gieten wordt vaak de term kuub gebruikt, Hoeveel beton je moet maken in kuub of hoeveel beton je moet bestellen is meestal ook in kuub of kubieke meter.

Vul hier de gegevens in om snel je kubieke meter te berekenen.

  Lengte van de kamer  
       
  Breedte van de kamer  
       
  Hoogte van de kamer  
       
     



Je berekent het oppervlak van een rechthoek door de lengte met de breedte en de hoogte te vermenigvuldigen.

Om het volume van een cilinder te kennen pas je de volgende formule of berekening toe :
r (straal= halve diameter) x r x 3.14 x hoogte , dus straal maal straal maal pi maal de hoogte van de celinder die je wil berekenen.

Budgetbouwen is niet verantwoordelijk voor gemaakte berekeningen.