passiefhuis t.o.v. klasiek:

passiefhuis
Passief wonen t.o.v. klasiek.

Aangenaam warm wonen, het hele jaar door. Overal in elke kamer de gewenste temperatuur zonder de ongemakken van radiatoren of een thermostaat. Geen koude muren of vensters, geen verkleumende tochtstromen, geen verloren stookkosten. Maar vooral: gecertificeerd door het Passiefhuis-Platform, uw garantie voor de toekomst!

DRIEVOUDIG GLAS IPV DUBBEL

De warmte van de zon wordt opgevangen door zoveel mogelijk vensters te plaatsen aan de zuidkant. In de passiefhuizen van Bostoen gebruiken ze enkel drievoudig glas. Deze vensters bestaan uit drie lagen glas met twee hermetisch afgesloten tussenruimten en hebben een isolatiewaarde die twee maal zo goed is als hoogrendementsbeglazing. Hierdoor blijft het in de zomer aangenaam fris in huis, terwijl de warmte tijdens de wintermaanden volledig binnen blijft.

ISOLATIE

Klassieke woningen moeten volgens de huidige nieuwbouwnorm voorzien zijn van 5 cm vloerisolatie. In de passiefhuizen van Bostoen spuiten ze niet minder dan 24 cm polyurethaan onder de vloeren! Onze muren zijn geïsoleerd met 23 cm isomotherm, tegenover 5 cm muurisolatie in klassieke woningen. En onder het dak van een Bostoen passiefhuis ligt minstens 36 cm isolatie, bestaande uit twee complementaire lagen. Een klassieke woning heeft slechts 12 cm dakisolatie.

LUCHTDICHTHEID


In een klassieke woning vindt een kwart van de verwarmde binnenlucht zijn weg naar de buitenwereld via kleine kieren en spleten die voor het blote oog vaak onzichtbaar zijn.
Dezelfde kieren en spleten zijn een open poort voor koude tocht van buiten naar binnen.

Daarom is het van levensbelang dat alle overgangen tussen de gebruikte bouwmaterialen luchtdicht worden afgewerkt. Als ultieme test voeren wij in elk nieuw passiefhuis dan ook een "blowerdoortest" uit waarbij een plastic deur wordt opgesteld met daarin een ventilator die de lucht uit het huis naar buiten zuigt. Op die manier wordt het meteen duidelijk op welke plaatsen er eventueel nog lekken zijn.

 

VENTILATIE

Door op een gecontroleerde manier te ventileren zal er nooit een te hoog vochtgehalte in huis zijn en zal er ook nooit tevéél geventileerd worden. Daarom werken ze in de passiefhuizen van Bostoen met ventilatiesystemen van het type D, ook wel balansventilatie genoemd. Dit type creëert een evenwicht tussen de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht. De warmterecuperatie in het systeem zorgt ervoor dat de verse buitenlucht wordt opgewarmd door de afgevoerde binnenlucht. Zo wordt tot 90% van de warmte gerecupereerd.