Budget bouwen nieuws:

Batibouw-beurs 2013 in Brussel van start t

 

BIK woningen

Donderdag 21 februari gaat de jaarlijkse Batibouw-beurs in Brussel van start. BIK Woningen zal samen met Belim Bouwteam opnieuw vertegenwoordigd zijn met een gezamenlijke stand in hal 5 (n°610). Je kan er terecht voor info over de recentste nieuwbouwprojecten in uw regio, het laatste nieuws en acties op vlak van nieuwbouw en renovatie.

Lees meer...


de 24e editie van bis, dé bouwbeurs, van 6 tem 14 oktober 2012 t

 

 

Het bouw- en immosalon, beter bekend als bis, dé bouwbeurs, is aan zijn 24ste editie toe en verwacht ook dit jaar weer 80.000 bezoekers voor de meer dan 500 exposanten in de hallen van Flanders expo!

Lees meer...


10 de editie van bouw & reno Antwerp expot

 

energiebeurs 2011

Heb je bouw- of renovatieplannen? Wil je graag je interieur verfrissen of je woning uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Of eindelijk je dak eens degelijk isoleren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan bouw & reno, van 14 tot en met 22 januari in Antwerp expo. Daar vind je alle mogelijke nuttige tips en advies, adressen en ideeën voor een geslaagd bouw- of verbouwproject. En nog veel meer.

Lees meer...


Energiezuinig bouwen of renoveren ? Kom naar de Energiebeurs op zondag 16 oktober 2011!t

 

energiebeurs 2011

Heb je bouwplannen of ga je renoveren? Dan heb je nu de kans om het energiezuinig aan te pakken. Dat is niet alleen beter voor het milieu, vaak scheelt het ook een heel stuk in je verbruik en dus in je budget.

Lees meer...


Dag van de Architectuur 2011 op de Cultuurmarkt

 

Dag van de Architectuur 2011

Op zondag 9 oktober 2011 organiseert het Vlaams Architectuurinstituut voor de vijfde keer de Dag van de Architectuur. Drie overkoepelende thema’s ‘duurzaamheid’, ‘participatie’ en ‘groepswoningbouw’ spelen in op de ruimtelijke en ecologische vraagstukken van vandaag. Meer dan 75 opengestelde gebouwen en 30 rondleidingen en tal van andere activiteiten (lezingen, debatten & tentoonstellingen,)vormen het recept voor dit architectuurfestival.

Lees meer...


 

 

Op zaterdag 24 en zondag 25 september binnenkijken bij 140 woningen tijdens het openhuizenweekend "Mijn Huis Mijn Architect"

 

mijnhuismijnarchitect

Tijdens het laatste weekend van september maakt 'Mijn Huis Mijn Architect' zich alweer op voor een 12e editie. Dat weekend zetten alle 140 deelnemende architecten, en hun bouwheren, de deuren open van hun meest recente realisaties over heel Vlaanderen.

Mijn Huis Mijn Architect is een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad en heeft tot doel kandidaat-(ver)bouwers in contact te brengen met de mogelijkheden van een vakbekwaam en onafhankelijk architect.


Over heel Vlaanderen kunnen er zo'n 140 woningen (zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten) worden bezocht in het bijzijn van de architect. Ook dit jaar gaat extra aandacht naar energie- en budgetvriendelijkheid (respectievelijk 40 en 44 projecten). 
Bestaande realisaties gaan bezichtigen is de beste manier om de juiste keuze te maken in het (ver)bouwproces. Een huis moet niet enkel mooi zijn maar ook comfortabel en functioneel. Een onafhankelijke architect speelt hierin een belangrijke rol. Het openhuizenweekend "Mijn Huis Mijn Architect" is dan een unieke gelegenheid om even binnen te kijken bij prachtige architecturale parels.Gratis registreren voor uw bezoek

De 140 woningen zijn gratis te bezoeken, het is echter wel noodzakelijk om vooraf teregistreren op www.mijnhuismijnarchitect.com. Na registratie zal u de adressen bekomen van de woningen die u wenst te bezoeken, de mogelijkheid krijgen om per provincie uw eigen inspiratieroute uit te stippelen en eventueel de laatste details raadplegen voor het openhuizenweekend.

 

Nieuwe openingsuren BATIBOUW helpen verkeersdrukte omzeilen

Van donderdag 24 februari tot en met zondag 6 maart 2011 opent BATIBOUW, de grootste en belangrijkste beurs van het land in de bouw-, renovatie- en woonsector, opnieuw de deuren. Mede op aansturen van het BATIBOUW exposantencomité wijzigt beursorganisator FISA de openingsuren voor deze 52ste editie.

Op weekdagen openen de deuren van BATIBOUW een uur later en blijven ze ook een uur langer open voor het grote publiek, namelijk van 11u00 tot 19u30.

Door deze beslissing, die unaniem werd goedgekeurd door het exposantencomité, zal het eenvoudiger worden om de Brusselse spits te vermijden én kunnen de bezoekers van BATIBOUW ’s avonds langer genieten van alles wat de beurs te bieden heeft.

Op zaterdag en zondag blijven de openingsuren ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, dus van 10u00 tot 18u30. Ook wat betreft de professionele dagen verandert er niets. Zij vinden plaats op donderdag 24 februari van 10u00 tot 18u30 en op vrijdag 25 februari van 10u00 tot 21u00.

De nocturne voor het grote publiek op donderdagavond wordt wegens groot succes herhaald. Op donderdag 3 maart blijft de beurs dan ook open tot 23u00.Op zaterdag 25 en zondag 26 september binnenkijken bij 160 projecten tijdens het openhuizenweekend “Mijn Huis Mijn Architect"

Het laatste weekend van september maakt ‘Mijn Huis Mijn Architect’ zich alweer op voor een 11e editie. Tijdens dit weekend zetten alle 160 deelnemende architecten, en hun bouwheren, de deuren open van hun meest recente realisaties over gans Vlaanderen en Brussel.
Mijn Huis Mijn Architect is een initiatief van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en heeft tot doel het brede publiek in contact te brengen met de mogelijkheden van een vakbekwaam en onafhankelijk architect. Over heel Vlaanderen en Brussel kunnen er zo’n 160 woningen worden bezocht in het bijzijn van de architect die instond voor het ontwerp en de uitvoering. Zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten zijn te bezoeken, maar extra aandacht gaat dit keer naar energie- en budgetvriendelijkheid. Bestaande realisaties gaan bezichtigen is de beste manier om de juiste keuze te maken in het (ver)bouwproces. Een huis moet niet enkel mooi zijn maar ook comfortabel en functioneel. Een onafhankelijke architect speelt hierin een belangrijke rol. Het openhuizenweekend “Mijn Huis Mijn Architect” is dan een unieke gelegenheid om even binnen te kijken bij prachtige architecturale parels. Of om even kennis te maken met de architect achter het project. De bewoners en architecten geven u graag een rondleiding en een woordje uitleg.

Op zaterdag 25 en zondag 26 september kunt u de woningen gratis bezoeken, registreer u wel vooraf op www.mijnhuismijnarchitect.com.Laat u inspireren en informeren op het openhuizenweekend van Mijn Huis Mijn Architect!

mijn huis mijn architect