kurkvloer verwijderen :

Heeft u nog een oude kurkenvloer liggen ? Hoe kan ik deze kurkvloer dan het beste verwijderen. U kan altijd proberen om de gelijmde vloer te verwijderen met een hamer en een beitel, echter een zeer intensieve bezigheid en zeker wanneer de oppervlakte enkele vierkante meters in beslag nemen. Dikwijls wil een palletmes of schop helpen in het verwijderen van een kurkvloer.

Maar als u de job snel en grondig wil klaren is er een toestel op de markt welke efficiƫnt kurkvloer verwijderd zonder al te grootte schade aan de ondervloer te verrichten. Het toestel word ook niet direct omschreven als een kurkvloer verwijderaar maar meestal de naal tapijtstripper meekrijgt. Het toestel is zowel te koop of te huur. Het toestel huren om een kurkvloer te verwijderen is meestal de meest voorkomende vorm voor doe het zelfers, voor de prijs van een kleine 50 Euro kan u reeds een kurkvloer verwijderaar of stripper huren. Het toestel zelf is handig en licht in gebruik. Ik maak hier wel de opmerking dat ze zeer lawaaierig zijn. Dus oordopjes zijn geen overbodige luxe tijdens het verwijderen van de kurk.

U zal snel merken dat sommige stukken kurk snel loskomen en andere stukken dan weer niet. De techniek om zonder al te veel kracht te moeten zetten op de machiene om kurk van de vloer te halen is om slechts de helft van de bijtel te gebruiken tijdens het verwijderen van de kurk. Op de foto ziet u een kurkvloer verwijderaar (tapijtstripper) om in kleinere ruimte te gebruiken.

kurkenvloer verwijderen kurk verwijderen